In 2016 hebben we fors geïnvesteerd in Parkhuisvesting:

De vleeskonijnen lopen op volledig kunststof bodem en de dieren kunnen volledig hun natuurlijke gedrag vertonen.

Home

B Poliste   is al weer 18 jaar actief als professioneel KI-Station

Inmiddels hebben we 400 rammen in productie die allemaal 1 keer per week springen.
Al het gevangen sperma word deskundig gecontroleerd op ons laboratorium voordat het uitgeleverd word aan onze klanten. Ook testen we de rammen op onze eigen bedrijven.

Momenteel houden we 2 groepen voedsters op verschillende locatie,s. Deze voedsters worden in een bandunique systeem gehouden. Iedere locatie is ter grote van een gezinsbedrijf.

 Bandeunique houd in dat alle dieren in 1 groep worden gehouden, dus alles te gelijk insemineren, te gelijk jongen krijgen, te gelijk spenen en almaal te gelijk afleveren. Dit systeem is alleen mogelijk met KI. Momenteel werkt de helft van onze klanten al met dit systeem.

Tot 2015 hielden we onze konijnen in de zogenaamde familie stal. Dit hield in dat de geboren jongen in hun eigen ruime welzijnshok blijven tot dat ze slachtrijp zijn. De voedster verplaats iedere 6 weken naar een schone afdeling. In 2016 hebben we fors geinvesteerd in parkhuisvesting voor de vleeskonijnen dit houd in dat de vleeskonijnen meer ruimte hebben gekregen en volledig op kunststof bodem lopen. De voedsters blijven nu op hun vertrouwde plek wat weer minder stress geeft . Schoonspuiten van de voedsterafdeling doen we nu twee keer per jaar.

Banduniqu geeft grote voordelen zoals : Minder ziekte versleep van ziektes tussen verschillende leeftijdsgroepen omdat er nog maar 2 groepen op het bedrijf zijn:  1 groep voedsters met jongen en 1 groep vleeskonijnen. 

Iedere 6 weken Spuiten we de park afdeling schoon, doordat alles kunststof is is alles veel vuiler dit geeft veel extra werk en alles word van onder en boven schoongespoten. Als de stal schoon is  staat de afdeling mimimaal 2 dagen leeg (is ook ontsmetten).

De kunststof matjes en de nestbakken gaan op de spoelplaats door een speciale wasser die onder hoge druk met water van 70 graden selcius de materialen reinigt. Als deze ontsmet zijn gaan ze de voedster afdeling weer in.

De Park afdeling moet helemaal droog en op tempratuur zijn voordat de jonge speenkonijnen er in komen.


Zo werken we op al onze activiteiten met een hoog gezondheidspeil dat op alle fronten zijn vruchten afwerpt.
Goede resultaten met ons KI-Station en hoge resultaten op onze voedster bedrijven.